Dvadeset i šesta godišnjica Munje započela je tradicionalnim druženjem pripadnika Hamzi I Gazija u MZ Zaradostovo, a nastavljen posjetom Turbeta generala Izeta Nanića i poginulih boraca 505.

Viteške brigade otpočelo gdje je u prisustvu brojnih građana Općine Bužim, predstavnika izvršene i zakonodavne vlasti USK, Općine Bužim i boračkih udruženja položeno cvijeće i proučena Fatiha.

Nakon toga izvršena je posjeta Muzej sobi “505. Viteške brigade”, a u organizaciji Udruženja porodica šehida i poginulih boraca upriličen je prijem za porodice šehida koji su poginuli u ovoj akciji. Također su prisutvovali i predstavnci izvršne i zakonodavne vlasti, te predstavnici boračkih udruženja.

Centralno obilježavanje ove velike pobjede i ove godine je održano na poprištu bitke gdje je izgrađeno Spomen obilježje koje će trajno podsjećati sve generacije koje dolaze na herojsku borbu bužimskih vitezova. Ispod Kedića Glavice održan je prigodan program programom, gdje su prvo imami MIZ Bužim proučili Jasin nakon kojeg je upriličen i historijski čas, uspomene na ovu briljantnu pobjedu bužimskih boraca. Referat o ovoj slavnoj bitci, te samom toku akcije pročitao je Porić Almedin, sin poginulog borca iz bitke Munja.