Obilježena godišnjica pronalaska tijela Davida Dragičevića

Vijesti.ba

Članovi grupe “Pravda za Davida” i građani danas su na ušću riječice Crkvena u Vrbas u Banjaluci paljenjem svijeća obilježili godišnjicu od pronalska tijela Davida Dragićevića, ubijenog mladića iz grada na Vrbasu.

Na mjestu gdje je pronađeno tijelo dvadesetjednogodišnjeg mladića, građani su zapalili svijeće i položili cvijeće, noseći fotografije zalijepljene na kartonska srca.

Uzvikivali su “Pravda za Davida, pravda za sve nas, pravda za svu našu djecu”, a pjevali su Davidovu pjesmu “Klinac u getu”.

Ozren Perduv, član grupe “Pravda za Davida”, u izjavi za medije ponovio je da roditelji Davida Dragičevića i građani sumnjaju u tužilačku i policijsku verziju i da vjeruju da je mladićevo tijelo položeno na ovu lokaciju.

“Na današnji dan u ovo vrijeme na ovom mjestu pronađen je mrtav David Dragičević. Policija je odmah nakon toga saopštila da je David 18. marta upao u Crkvenu u naselju Lauš, to znači da je Davidovo tijelo 1.500 metara od mjesta pada išlo ovom kanalizacijom, ovim potokom, do mjesta gdje je pronađen. Niko ne vjeruje u tu policijsko-tužilačku verziju događaja, pogotovo ljudi koji su iz Banjaluke i koji dobro znaju šta je Crkvena”, rekao je Perduv.

On je poručio da članovi grupe “Pravda za Davida” neće odustati od potrage za istinom.

“Mir i dostojanstvo su naše najjače oružje”, rekao je Dragan Dabić, član grupe i dodao da je istina samo jedna i od nje neće odustati.

Porodica mladića juče je obilježavala godišnjicu Davidove smrti, a Davor Dragičević, Davidov otac, poručeo je putem društvene mreže Facebook: “Crnilo i tišina. Oprosta i zaborava nema.”

David Dragičević je nestao 18. marta 2018. godine u Banjaluci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvena u Vrbas. Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo protiv nepoznatih izvršilaca, mladić je ili bježao od počinilaca, pa pao u Crkvenu ili gurnut u nabujalu rijeku iste noći kada je i nestao.

Od 26. marta roditelji mladića i grupa “Pravda za Davida” na Trgu Krajine u Banjaluci organizovali su okupljanja sa ciljem otkrivanja istine o ubistvu. Roditelji za ubistvo i saučesništvo u ubistvu optužuju pripadnike MUP-a RS, te predstavnike institucija ovog entiteta.

Okupljanja građana zabranjena su od 25. decembra prošle godine, a nekoliko dana nakon toga Davor Dragičević, Davidov otac, napustio je BiH nakon što je policija rastjerala i privela okupljene građane.

Od tada, svake večeri u 18 časova građani se okupljaju u dvorištu Hrama Hrista Spasitelja, gdje pale svijeće.

Posmrtni ostaci Davida Dragičevića nedavno su prema želji njegovih roditelja ekshumiranu iz Banjaluke i ponovo sahranjeni u Austriji, u Wiener Neustadtu, gdje živi njegova majka.

(Vijesti.ba)

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...