Protiv 48-godišnjakinje, koja je na društvenim mrežama proširila lažnu informaciju o muškarcu koji u Sinju mami djecu u svoj automobil, policija će podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira.

Jučer tijekom dana Policijska uprava splitsko dalmatinska putem elektroničke pošte zaprimila je informaciju da je na društvenoj mreži objavljeno kako na području Sinja muška osoba nagovara djecu da pođu s njim, a u blizini mu je bio parkiran osobni automobil.

Policijski službenici poduzeli su mjere i radnje iz nadležnosti policije, a tom je prilikom utvrđeno da je objava na društvenoj mreži neistinita.

Zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanoga u članku 16. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv 48-godišnjakinje koja je javno objavila gore navedenu informaciju, bit će podnesen optužni prijedlog.

Skrećemo pozornost građanima da javno ne objavljuju neprovjerene i neistinite informacije koje mogu uznemiriti javnost, upozorili su iz splitske policije.

Izvor: N1.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.