Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko objavio je snimak pada aviona An-26 u Harkovskoj oblasti.

Na snimcima nadzornih kamera se vide posljednje sekunde leta aviona, a zatim i eksplozija koja je uslijedila, prenose “Novosti”.

Vojno-transportni avion An-26 srušio se sinoć u blizini grada Čugujev tokom trenažnog leta.

U letjelici je bilo 27 ljudi: 20 kadeta i sedam članova posade. Nažalost, 25 ljudi je poginulo na licu mjesta, dok su dva kadeta uspjela da iskoče iz aviona, ali je jedan od njih kasnije preminuo u bolnici.

Istražitelji su pokrenuli istragu zbog pada aviona, a razmatra se nekoliko uzroka ove katastrofe: greška posade, tehnički kvar, problemi sa održavanjem aviona i nepravilno izvršavanje dužnosti od strane odgovornih za kontrolu leta.

(Vijesti.ba)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.