Učenici su i ranije maltretirali profesora Facebook
Objavljeni snimci maltretiranja bečkog profesora: Gađaju ga, puštaju srbijansko kolo

I pored toga, škola je odlučila dati otkaz nastavniku, a samo istraži ponašanje učenika

Avaz.ba

Austriju je ovih dana šokirao snimak iz Više tehničke škole u bečkom Otakringu kada se nastavnik sukobio sa učenikom i pljunuo ga, pošto je on nasred časa sa još nekoliko učenika pustio Užičko kolo, izašao pred tablu i igrao oko profesora.

Incident se dogodio 2. aprila, a okončan je skandalom koji se dogodio kada je nastavnik pljunuo učenika. 

Naime, on je sa još nekoliko učenika ali i samostalno puštao srbijansko kolo, motao cigaretu nasred časa i na slične načine provocirao nastavno osoblje. Ovaj događaj je sada glavna je tema u Austriji.

Naime, nastavnik i učenik su se prvo verbalno sukobili kada je tinejdžeru naređeno da napusti učionicu. Učenik ga nije poslušao, a u raspravu su se “agresivno navijački” uključili i ostali učenici.

Stvar je eksalirala kada je profesor pljunuo učenika poslije čega ovaj nasrnuo na njega, a snimak se prekida.

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci na kojima se vidi da je spomenuti profesor ranije bio žrtva bezobraznih učenika. I pored toga, škola je odlučila dati otkaz nastavniku, a samo istraži ponašanje učenika.

Reagirala je i desničarska Slobodarska partija Austrije (FPÖ) koja je za incident okrivila socijaldemokrate (SPÖ) i Stranku zelenih koji vode obrazovanje u Beču.

(Autor: Avaz)