PREMIER LEAGUE objavila je točno vrijeme trajanja zimskog prijelaznog roka. Počinje s prvom minutom srijede 1. siječnja 2020., a završava u petak, 31. siječnja, u 23 sata po britanskom vremenu. 

Važna promjena koja će obradovati poklonike last minute shoppinga

Potvrđeno je i da će klubovi dobiti dodatno vrijeme da upotpune momčad od 25 članova za drugi dio sezone. Inače klubovi iz Premiershipa moraju registrirati sve igrače za ostatak prvenstva dan nakon što završi prijelazni rok.

Ali zato što je zadnji dan prijelaznog roka jedan dan prije prvenstvenog kola, krajnji rok za prijavu završnog popisa igrača bit će sve do srijede, 5. veljače. 

Novogodišnji darovi navijačima moći će se otvoriti kasnije

Što se tiče igrača koji će za nove klubove potpisati na samom početku zimskog prijelaznog roka, oni koji to naprave prvog i drugog dana nove godine neće moći nastupiti u prvenstvenom kolu koje se igra u to vrijeme, nego od idućeg. 

Stres u sitne sate

Premier League istaknula je i obavijest za one koji to budu radili na samom kraju: “Klubovi koji budu potpisivali ugovore kasnije zadnjeg dana, moći će ih predati u sjedište lige od 21 do 23 sata. Tog dana do ponoći imaju rok za kompletiranje podataka potrebnih za FIFA-in “Transfer Matching System” kako bi zatražili međunarodnu registraciju novih igrača”. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zimski prijelazni rokovi u Premiershipu nisu ništa manje uzbudljivi od ljetnih

Posljednjih godina zimski prijelazni rokovi u Premier League nisu ništa manje zanimljivi, napeti i rastrošni od ljetnih. Štoviše, s obzirom na to da je za razliku od ljetnog, koji traje dva mjeseca, u zimskom prijelaznom roku sve stisnuto u samo jedan mjesec, uzbuđenje koje oko njih vlada je još veće. 

Tako je upravo u zimskom prijelaznom roku Philippe Coutinho transferom iz Liverpoola u Barcelonu uz odštetu od 142 milijuna funti postao najskuplji igrač katalonskog kluba u povijesti.

Virgil van Dijk je u siječnju prošle godine postao najskuplji branič svih vremena kada je Liverpool za njega Southamptonu platio 75 milijuna funti. 

Također, u zimskom prijelaznom roku prošle godine u Premiership je došao još jedan skupi branič. Manchester City je Athletic Bilbau za Aymerica Laportea platio 57,2 milijuna funti. 

Ove pak godine, u zadnjem zimskom prijelaznom roku u Engleskoj, najskuplja kupnja bio je Christian Pulisic. Za Amerikanca hrvatskih korijena Chelsea je Borussiji Dortmund platio 57,5 milijuna funti.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr