Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Jak vjetar i padavine u regiji uništile su šatore u kojima su Palestinci, čiji su domovi uništeni u napadima.

Palestinci pokušavaju da kantama i metlama očiste vodu koja je ušla u šatore koje su postavili u dvorištu škole u kojoj su se sklonili, čekajući “ruku pomoći”.

Palestinska državna televizija emitovala je snimak palestinske porodice koja živi u šatoru na jugu Pojasa Gaze.

Uništeno je sve u šatoru, čak i dječija odjeća. Napustili smo naše kuće na sjeveru sa odjećom koju smo nosili. Nemamo drugu odjeću – kazala je jedna Palestinka.

Plaši se za zdravstveno stanje djece koja su u mokroj odjeći.

Palestinac Abdulah, koji je pokušavao izbaciti vodu iz jednog šatora rekao je: “Sve je mokro, vidite našu situaciju. Gdje su humanitarne organizacije? Ako neko ima malo ljudskosti u sebi, neka dođe i vidi u kakvoj smo situaciji.”

Izrael izvodi nemilosrdne zračne i kopnene napade na Pojas Gaze, uključujući bolnice, rezidencije i bogomolje, otkako je Hamas pokrenuo prekogranični napad 7. oktobra.

Izrael od 7. oktobra izvodi žestoke napade na Pojas Gaze u kojima je ubijeno najmanje 11.240 Palestinaca, uključujući 4.630 djece i 3.130 žena, a više od 28.200 ljudi je povrijeđeno.

Na Zapadnoj obali i Al-Qudsu, izraelske snage i jevrejski doseljenici ubili su 193 Palestinca.

(E.F./ Anadolija)

The post OBJAVLJUJEMO FOTOGRAFIJE IZ GAZE: POPLAVLJENI ŠATORI NAKON KIŠE, IZRAEL NE ODUSTAJE OD NAPADA first appeared on Hayat.ba.

(Izvor: Hayat.ba)