Četiri krajiška (grado)načelnika potpisala su 13. juna u Bihaću Sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim Općim izborima. Potpis na ovaj dokument stavili su gradonačelnici Bihaća Šuhret Fazlić i Cazina Nermin Ogrešević, te načelnici Bužima Zikrija Duraković i Bosanskog Petrovca Zlatko Hujić.

Ovaj potez nastavak je međusobne saradnje krajiških (grado)načelnika koja se intenzivno odvija tokom preklih godinu dana, a koja je potaknuta lošom pozicijom svih gradova i općina unutar Unsko-sanskog kantantona, nezadovoljstvom jer je Krajina zapostavljena od strane viših nivoa vlasti zapostavljena skoro u svim oblastima i segmentima društva, te nezadovoljstvom rada kantonalne vlasti u smislu poboljšanja zakonodavnih okvira i rješavanja suštinskih problema s kojima se locale zajednice svakodnevno suočavaju.

Potpisom ovog sporazuma sve strane su se obavezale da će se usaglašavati i zajednički nastupati oko svih bitnih pitanja, a posebno oko zastupanja interesa građana Unsko-sanskog u okviru ustavnopravnog poretka FBiH i države BiH.

Kompletna priča rezultirala je i zajedničkom listom, na kojoj su svoje pozicije zauzeli i sva četiri (grado)ačelnika, po mnogima, ovo je trenutno jedina ozbiljna alternativa koja se nudi sadašnjem stanju.