U Bosni i Hercegovini danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, uz nešto više oblaka, u jugozapadnim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U koltinskim dijelovima grada moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temeratura oko 3, a najviša dnevna oko 13 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u narednim danima. 

Slaba kiša moguća je sutra u Hercegovini i u jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzijusa.
 

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Magla ponegdje može biti i dugotrajna. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 19 stepeni. 

U utorak Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

Stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu stanovništva.

Tegobe kod osjetljivih osoba bi se trebale umanjiti. Opšta slika će, uz više sunca, biti nešto ljepša u Hercegovini. U unutrašnjosti zemlje, magloviti i prohladni jutarnji sati, što bi moglo uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima, u ostatku dana toplije i ugodnije.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba