OBMANA JAVNOSTI: OV Bužim nije raspravljalo o nazivu sportske dvorane

cazin.net
Portal BISCANI.NET je uz brojne kolege hitno reagovao te uklonio sporni članak, te ovim putem također demantuje prethodno objavljene informacije.

Jučer su brojni mediji na USK prenijeli pogrešne i zlonamjerne informacije plasirane u javnost, a samom tim i BISCANI.NET, a tiče se preuzetog članka pod nazivom “Sportska dvorana u Bužimu neće nositi ime po Izetu Naniću”.

Naime, portal USN.ba je preuzeo izjave za medije Bunić Agana novopečenog člana i prvog čovjeka SBB Bužim, koji je između ostalog kazao kako su načelnik Općine Bužim Duraković i Općinsko vijeće odbili prijedlog Odluke o davanju imena sportskoj dvorani.

Prava istina je da ova tačka nije niti bila na dnevnnom redu Sjednice OV Bužim, a što je zlonamjerno iskrivljeno te u javnost plasirana informacija da sportska dvorana u Bužimu neće nositi ime ratnog heroja, generala Izeta Nanića.

Kolege sa USN.ba su istražile detaljnije ovaj slučaj te dobili dnevni red pomenute sjednice, na kojoj nema tačke oko davanju naziva sportske dvorane u Bužimu, ali je dostavljen i Zahtjev za dopunu dnevnog reda koji je istog datuma kada se održavala sjednica OV Bužim.

dnevnired19.jpg

zahtjev.jpg

Prema Zakonu, dnevni red se može dopuniti samo po članu 82. Poslovnika o radu OV Bužim, koji glasi:

dnevnired.jpg

Činjenica je da OV Bužim nije raspravljalo o ovom pitanju i nije odbilo da se sportska dvorana u Bužimu nazove po imenu generala Nanić Izeta, a pojedinci su svakako ovu situaciju željeli iskoristiti za sticanje političkih poena.

Portal BISCANI.NET je uz brojne kolege hitno reagovao te uklonio sporni članak, te ovim putem također demantuje prethodno objavljene informacije.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...