S obzirom da se tek manji broj žena bavi poduzetništvom, kako bi ih potakli da se njime aktivnije zanimaju, Obrtnička komora i Razvojna agencija su i inicirali ovaj tromjesečni projekt.

Obrtnička komora i Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona uz financijsku pomoć Ambasade Australije okončali su projekt „Žensko poduzetništvo“. Tokom njegove realizacije održano je nekoliko radionica za praćenje i izradu projekata a jučer su poduzetnicama, učesnicama projekta, dodijeljene zahvalnice.

S obzirom da se tek manji broj žena bavi poduzetništvom, kako bi ih potakli da se njime aktivnije bave, Obrtnička komora i Razvojna agencija su i inicirali ovaj tromjesečni projekt. Program direktne pomoći podržao je žene poduzetnice u pokretanju njihovog obrta.

Kako nam je u razgovoru potvrdila Dženana Ahmetspahić, zaposlenica u OK USK, prezadovoljni su sa kompletnom realizacijom projekta. Jedna od poduzetnica, Zerina Hajrulahović kaže kako trenutne edukacije koje je organizovala Obrtnička komora jako puno znače za žene koje su u poduzetništvu, bez obzira da li su one krenule iz početka ili se već bave poduzetništvom.

(rtvusk)