“Obukla sam haljinu lijepu ljetnju, do koljena i otišla do grada. Bilo mi je daleko da hodam pa sam ipak krenula autobusom.

 U autobusu sam primetila nekog lika kako se muva oko mene. Odmah mi je bilo sumnjivo jer se bukvalno pribio uz mene.

Poslije par minuta sam slučajno primijetila da drži telefon u ruci i da pokušava da mi slika ispod haljine alo bre dokle je ovaj svijet došao, kakvih per,verz,njaka samo ima danas.

E pa tako sam ga opalila tašnom i krenula da vičem na njega da je pobjegao glavom bez obzira. Zato djevojke oprez kada nosite haljine koje nisu do poda..”

BONUS: ISPOVIJEST

“Prije pola godine se zaposlila gazdina ljubavnica u mojoj firmi, koja je počela da mi smješta otkaz. 

Da mi je neko pričao, ja mu ne bih vjerovala. Radim u velikoj domaćoj kompaniji, svakom iz našeg grada je san da radi u njoj. 

Prvih mjesec dana sam bila sokirana kako ona funkcioniše uopšte. A sada poslije 5 godina rada, sam i zatečena. Prije pola godine se zaposlila gazdina ljubavnica, koja je počela da mi smještaa otkaz. Jedan momak je već dobio otkaz zbog nje. Tako da sam svjesna da treba da se pazim nje, pa je i ignorisem. 

Medjutim mala ko zna šta priča gazdi, generalni i moja direktorka su svjesni njenih postupaka, samo sležu ramenima. Djevojka sa srednjom školom, bez grama mozga, zavodi red akademskim građanima, nista ne radi po cijeli dan, svi joj cutimo i molimo Boga da joj ne stanemo na žulj. Direktori neće ni oni sebe da ugrožavaju i oni žmure. Tako da sada moram da strepim, da li će neka ku*va da mi smjesti otkaz sa izmisljenim pričama. Međutim,ovo mi je bio samo okidač, da tražim novi posao.

U ovakvom sistemu necu da radim.”

Više saznajte na izvornom linku: – “Obukla sam haljinu lijepu ljetnju, do koljena i otišla do grada…” / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.