Na današnji dan 8. marta 1998. godine u Hamburgu je od posljedica infarkta u 41. godini preminuo ratni komandant i heroj odbrane grada Sarajeva Mustafa Hajrulahović Talijan.

Kćerka Sabina Hajrulahović-Hrenovica ispričala je za “Avaz” da je svaka godina sve teža i teža. Talijan je, kaže, volio BiH svim srcem.

– Zato smo i došli u Sarajevo, a mogli smo biti u Rimu spokojni. Mnogo nam nedostaje njegovo prisustvo, njegova snaga, njegova stamenitost i mirnoća u teškim momentima. Vrijeme ide dalje, ali jedan dio srca zauvijek je otkinut. Ali, postoje ljudi koji baštine uspomenu na mog oca i čuvaju ga od zaborava i hvala im na tome – govori nam Sabina.

Ističe da joj je žao što Mustafa ne može zagrliti unuke.

– A tek sad vidim koliko fali baš zato što imam svoju djecu. Mislim da bi njegova vojnička strogoća i ozbiljnost iščezli kad bi zagrlio svoje unuke – kaže ona.

Ona poručuje da bi Talijan bio duboko potresen sadašnjim stanjem u BiH. 

– Definitivno mislim da bi ga to dotuklo. I vjerujem da ne bismo ovdje živjeli da je tata živ. Osjetio bi bespomoćnost da se uradi neka velika stvar koja bi opravdala njegovu borbu i silni patriotizam – kaže Sabina Hajrulahović-Hrenovica.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Oca bi dotuklo da vidi ovakvu BiH / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.