Vozačima se ovog jutra skreće pažnja na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Poseban oprez savjetuje se na dionicama koje prolaze kroz kanjone i preko planinskih prevoja.

Frekvencija vozila je slabijeg intenziteta, a pojačan promet tokom dana očekuje se na ski centrima, kao i na ostalim zimskim izletištima.

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 5 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova, saobraća se i na magistralnim putevima: Jajce-Crna Rijeka, Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Očekuju se gužve prema ski centrima: Pročitajte savjete prije vožnje / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.