Arnel Isak D. P.
Od modela, “kralja nargila” i režisera, do ministra u Vladi ZDK

Osim po snimanju videa kako uživa u dimu “šiše”, Isak je nedavno snimao i seriju “Kuda život vodi”

Autor: D.PAŠALIĆ

Mladi Zeničanin Arnel Isak (22) iz A-SDA, inače diplomirani ekonomista, danas je izabran za novog ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), a trenutno je glavna vijest u svim bh., ali i regionalnim medijima.

Naime, Isak je odranije poznat u svijetu jutjubera, budući da je na svom kanalu “Arnel KingShisha” objavljivao videoklipove kako pravi nargile od raznih predmeta. “Avaz” je pisao o ovom Zeničaninu kada je prvi u Evropi napravio nargilu od kupusa. 

Sebe je nazivao “kraljem nargila”, a snimao je klipove kako se pije voda iz nargile, kako je moguće napraviti nargile od jabuke, šljive i mlijeka.

Osim po snimanju videa s nargilom, Isak je nedavno snimao i režirao seriju “Kuda život vodi”, a koja govori o problemima mladih u BiH, ali i svim problemima s kojima se suočavaju ugostitelji. Snimio je ukupno tri epizode ove serije. 

Da je Isak svestran, govori činjenica da je završio Tursko-bosanski koledž, diplomirao ekonomiju u Zenici, bavio se modelingom, a trenutno je na postdiplomskom studiju ekonomskih nauka. 

Osim toga, poznavalac je engleskog i turskog jezika, IT komunikacija i majstor je crnog pojasa 2. dan u tekvondou.

(Autor: Avaz)