Od sutra predizborna kampanja: Komesar, migranti i koaliranje sa Laburistima

cazin.net

Ovogodišnji izbori zakazani su za 7. oktobar, a zvanična predizborna kampanja počinje sutra, 7. septembra, i trajat će do 6. oktobra u 7:00 sati kada počinje predizborna šutnja.

Ovogodišnji izbori koštat će 8,5 miliona KM, od čega će oko 4,7 miliona KM biti utrošeno za naknade članovima biračkih odbora, oko 1,2 miliona KM za štampanje, pakiranje i distribuciju glasačkog materijala te oko 650.000 KM za poštanske usluge slanja listića glasačima koji glasaju putem pošte.

U Krajini je vrlo burno pred ovogodišnje izbore. Što se radilo, radilo se, a sada će aktuelne vladajuće stranke da požanju rezultate i dobiju plate za svoj (ne)rad.

Tri stvari zbog kojih bi aktuelna vlada sačinjena od SDA, DF-a i Laburista, mogla platiti visoku cijenu na ovim izborima su: pitanje izbora komesara Policije USK koje još uvijek nije rješeno a prati ga sumnjivo poništavanje izbora i odluke neovisnog odbora za izbor ove funkcije, zatim migrantska kriza za koju se vlada nije dovoljno potrudila da iznađe rješenje i prisili zvanično Sarajevo da adekvatno reaguje, a najteža hipoteka od svih je svakako koalicija koja je održala ovu vladu do kraja mandata a čine je SDA, DF i Laburisti koje predvodi Elvira Jelenović Abdić, kćerka Fikreta Abdića Babe.

Koliko će se to odraziti na, recimo glasačko tijelo SDA stranke, ili DF-a kojem predviđaju totalni krah, saznaćemo za mjesec dana.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...