Sutra se u većem dijelu Bosne očekuju dugotrajna magla i niska naoblaka. U Hercegovini, na jugozapadu Bosne i na planinama postepeno naoblačenje. Padavine se očekuju u večernjim satima i tokom noći na nedjelju. Na jugu kiša. 

U većem dijelu zemlje susnježica ili snijeg, s tim što u nizinama može padati i kiša. Padavine neće biti obilne. 

Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0 stepeni, na jugu zemlje do 6. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

Drugog dana vikenda, u nedjelju, u Bosni i Hercegovini oblačno. U većem dijelu zemlje susnježica ili snijeg, u nizinama može padati i kiša. Padavine nisu obilne. U večernjim satima na jugu razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni oblačno. Prije podne lokalno će padati slab snijeg. U Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Temperatura zraka većinom između -3 i 3. Na jugu zemlje jutarnja temperatura od 1 do 4, a najviša dnevna od 7 do 11 stepeni.

U utorak u Bosni nakon oblačnog jutra postepeno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu zemlje do 3. 

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Od sutra snijeg i kiša / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.