Odabrana je porota za suđenje bivšoj policajki iz Dalasa Amber Gajger (Guyger) zbog ubistva nenaoružanog muškarca, nakon što je ona ušla u pogrešan stan.  

Dvanaest porotnika i četiri zamjenika izabrano je u postupku izbora porote koji je započeo ranije ove sedmice.
 

Velika porota optužila je Amber Gajger u novembru prošle godine za ubistvo 26-godišnjeg Botam Džina (Botham Jean) 6. septembra. Suđenje za ovaj slučaj počinje 23. septembra.
 

Njeni advokati su podnijeli zahtjev da se suđenje preseli izvan okruga Dalas, u susjedni okrug. Rekli su da je zbog medijske pažnje na tom slučaju, izbor porote u Dalasu pristrasan.
 

Sutkinja Tami Kemp (Tammy) je rekla da će se suđenje ipak moći pomjeriti čak i nakon što je finaliziran izbor porote.
 

Gajger je bila van dužnosti u vrijeme pucnjave, ali je nosila uniformu kada je ušla u Džinov stan. Policiji je rekla da je mislila da je u svom stanu.
 

Policija je saopćila da je Gajger u vrijeme pucnjave upravo završila 15-satnu smjenu i liftom se popela na četvrti sprat umjesto na treći, gdje je stanovala. Potom je otvorila vrata Džinovog stana, koja su bila otključana.
 

Svjetla su bila ugašena iznutra, i kada je ugledala čovjekov obris, mislila je da joj je stan opljačkan, i otvorila vatru. Kada je upalila svjetlo, shvatila je da je ušla u pogrešan stan i ubila čovjeka u njegovom stanu.
 

Policijska uprava Dalasa je otpustila Gajgerovu, koja je potom i uhapšena. Izašla je iz zatvora uz kauciju od nešto više od 250 000 eura.
 

Džinova porodica je također podnijela tužbu protiv grada Dalasa i Policijske uprave Dalasa, rekavši da Gajgerova imala u prošlosti slučajeve nasilja i prekomjernog korištenja sile.
 Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba