U čuvenoj seriji “Otvorena vrata” lik Voje trebalo je da igra Vojin Ćetković. S obzirom na to da je tad bio na početku karijere, smatrao je da nije dovoljno zreo za tu ulogu, pa ju je odbio. Nikola Đuričko ju je prihvatio i odigrao maestralno.

Miji Aleksić ponuđena je uloga starca Alekse u filmu “Ko to tamo peva”. Budući da je bio tada u ljubavnoj vezi sa dosta mlađom djevojkom, ona je bila protiv toga da igra ulogu starca, pa je iz tog razloga odbio poziv Slobodana Šijana da zaigra u njegovom kultnom ostvarenju. Izbor je pao na Miću Tomića, koji nije iznevjerio povjerenje reditelja.

Mnogi ne znaju da je lik Senke u “Nacionalnoj klasi” prvobitno bio ponuđen voditeljici Suzani Mančić, koja je u tom periodu kao “loto djevojka” bila megapopularna. Međutim, zbog ljubavnih scena ona je ovu ulogu odbila. Ovu ulogu je odigrala glumica Maja Lalević Piščević.

Zanimljiv podatak je i taj da je folk zvijezda Lepa Brena trebalo da igra ulogu Nine Andrejević u seriji “Bolji Život”. Zbog silnih turneja, Lepa Brena je odbila ponudu da se nađe legendarnoj seriji. Ova uloga je pripala Snežani Savić.

Uloga anđela u filmu “Mi nismo anđeli” prvo je ponuđena vrsnom glumcu Draganu Bjelogrliću, ali kako je on tada snimao film “Crni bombarder” morao je da ovu ulogu odbije. Uroš Đurić ju je prihvatio i po njoj ga svi pamte.

 

 

Express/Blic

Izvor vijesti: Ognjen Škundrić / azra.ba