Pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu kojim predsjedava sutkinja Rozita Šimić danas je nastavljeno suđenje Nedimu Hasiću (24) i Benjaminu Spahoviću (22), osumnjičenima za pljačku benzinske pumpe “Hifa Petrol” u Vogošći.

Saslušana su trojica policajaca.

Potvrđeno je da je jedna osoba opljačkala pumpu te da kod Spahovića nisu pronađeni ni pištolj ni novac.

Odbrana je ukazala da će se utvrditi da nije postojao prethodni dogovor za pljačku pumpe.  

Hasić i Spahović, koji do sada nije kažnjavan, nalaze se u pritvoru od 13. marta ove godine, kada su uhvaćeni nakon policijske potjere ulicama Sarajeva.

Prema navodima Tužilaštva Kantona Sarajevo, 13. marta u 19:15 sati u prostorije benzinske pumpe “Hifa Petrol” u Igmanskoj ulici upao je Nedim Hasić. Prijeteći pištoljem radniku pumpe, povikao je: “Daj mi sve pare, sve, sve…”, nakon čega je radnik otvorio registar kasu i papirne novčanice ubacio u Hasićevu crnu torbu.

Radnik je u strahu u torbu ubacio i plastiku s pregradama u kojoj je bio metalni novac. Hasiću to nije bilo dovoljno pa mu je rekao: “Imaš još para, požuri, ubit ću te”, natjeravši ga da otvori sef, odakle je, također, ukrao novac.

U Roveru s ukradenim registarskim oznakama (K21-E-073) bio je Spahović te su se velikom brzinom odvezli prema centru Sarajeva, gdje su uhapšeni. Policija je pronašla ukradenih 7.320 KM i 50 eura. Kod zida u Ljubljanskoj ulici, gdje su im napravili zasjedu, pronašli su i odbačeni “kolt” s drvenom drškom i jednim metkom.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba