Korona virus sve više ometa sportska natjecanja diljem svijeta, a danas je, nakon sastanka Izvršnog vijeća Međunarodnog skijaškog saveza (FIS) otkazana završnica Svjetskog kupa u talijanskoj Cortini d'Ampezzo. Sjever Italije poharao je korona virus, pa je FIS ovu odluku donio u suradnji s Talijanskim ministarstvom sporta i Talijanskim olimpijskim odborom.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Završnica Svjetskog kupa tako će se održati sljedećg vikenda, skijaši će se natjecati u Kranjskoj Gori, dok će skijašice finiš sezone odraditi u Areu. Utrka u Kranjskoj gori bit će odlučujuća i po pitanju Filipa Zubčića koji i dalje ‘ganja’ Mali kristalni globus u veleslalomu.

Ta, veleslalomska utrka, na rasporedu je 14. ožujka, a Zubčić se trenutačno nalazi na 3. mjestu. Vodeći u veleslalomu Svjetskog kupa je Norvežanin Henrik Kristoffersen (394 boda), na drugom mjestu je Francuz Alexis Pinturault (388 bodova), dok ih je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić skupio 368. Mali kristalni globus u veleslalomu još ‘sanja’ Slovenac Žan Kranjec.

Foto: Reuters/PIXSELL

Alexis Pinturault i Henrik Kristofferson će biti pod najvećim pritiskom, taj dvojac je u velikoj borbi (zajedno s Norvežaninom Aleksanderom Aamodtom Kildeom) za Veliki kristalni globus. Ovog će se vikenda brze discipline voziti u norveškom Kvitfjellu, a onda će završnica biti u Kranjskoj Gori. A još nije poznato, hoće li slovenskoj utrci biti navijača, ili će se održati pred praznim tribinama…

Više saznajte na izvornom linku: Hrvoje Tironi – Odgođena završnica u Cortini, Zubčić po Globus u Sloveniju! / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.