Odlični rezultati šahista ŠK “Cazin” u Sisku: Hadžić pobjednik turnira, Mahmutović 17.


Iako se šahu kao sportu ne pridaje dovoljna pažnja u našem gradu, članovi Šahovskog kluba “Cazin” redovno postižu zapažene rezultate.

Sabahet Hadžić i Mihrudin Mahmutović, članovi ŠK “Cazin”, nastupili su na Otvorenom međunarodnom amaterskom šahovskom turniru “Sisak 2016” i postigli zapažene rezultate.

Turnir je održan u periodu od 26. do 29. maja u prostorijama Šahovskog društva “Sisak”, a nastupilo je 28 šahista iz Hrvatske, Poljske, Švedske i BiH.

Pobjednik turnira zasluženo je bio Sabahet Hadžić sa osvojenih 96 rejting bodova, što je veliki uspjeh jer već nekoliko godina neki šahista van Hrvatske nije pobijedio na ovom turniru.

Hadžić inače živi i radi u Velikoj Kladuši. Za ŠK “Cazin” nastupao je na dva prvenstva Šahovskog saveza Federacije BiH – u prvoj A ligi u Bihaću 2014. godine i u Tuzli 2015. godine. Isti nastupa dobrovoljno, iz ljubavi prema ovom sportu i najčešće o svom ličnom trošku.

Pored Sabaheta, kako smo gore spomenuli, nastupio je i Mihrudin Mahmutović, također Kladuščanin. Na kraju je zauzeo 17. mjesto sa osvojena 3.5 poena iz 7 kola, što je vrlo dobar rezultat.

/cazin.net0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...