Vanbračni sin Šabana Šaulića, Robert u ekskluzivnoj ispovijesti za Pink.rs otkriva detalje susreta sa sestrama Sanelom i Ildom i bratom Mihajlom, ali i šta će zatražiti da dobije sudskim putem kao Šabanov sin.

Naime, on se danas pojavio na očevom grobu, budući da nije došao na šestomjesečni pomen koji je održan prošlog vikenda. Pored Roberta na Novom groblju pojavili su se i Šabanov brat, Hasan Dudić sa menadžerkom Natašom Gluhović, sestrići kralja narodne muzike, Bećir i Šaban iz Šapca, a i ovog vikenda su očev grob posjetili Mihajlo, Ilda i Sanela, ovog puta bez majke Gordane.

– Ja sam danas posjetio očev grob. Tamo sam sreo ostalu Šabanovu djecu, mog polubrata i polusestre. Tamo su bili i Mihajlo, Sanela i Ilda. Niko od njih mi nije prišao, niti me pitao kako sam. Jedino mi je Sanela rekla kad je odlazila: ”Doviđenja, sve najbolje”. To je bilo sve što je izustila, a onda su svi otišli. Ja sam stajao sa jedne strane, oni s druge, poslije mi se pridružio i Hasan Dudić na groblju. Ja sam se pojavio tamo danas iz prostog razloga jer ni ja, a ni ostala rodbina mog oca nije bila obavještena da je pomen bio prošlog vikenda, Goca nije nikog zvala i sve nas drži podalje od Šabanovog groba – otkriva Robert Šaulić , a na pitanje da li je sudskim putem zatražio da učestvuje u raspodjeli nasljedstva kaže:

– Ništa ja ne tražim i ne očekujem, ali smatram da imam pravo na neke stvari kao Šabanov sin, eto bar neki stan u Beogradu ili Zrenjaninu. Neću ni ja to što dobijem da odnesem u grob. Još nisam dobio poziv za ostavinu, ali očekujem ga i angažovaću advokata čim dobijem poziv i naravno da očekujem da ću nešto dobiti iako sam vanbračni sin, a Goca je loš čovjek, ne želim da joj budem blizu. Goca je sve ljude otkačila, ne dozvoljava da priđu grobu kad je ona tamo prisutna i nikoga nije zvala na pomen, čak ni rođenu Šabanovu sestru Sarajku nije zvala na pomen

– rekao nam je Robert.

Podsjetimo, Šabanov vanbračni sin izazvao je pometnju kada se pojavio na očevoj sahrani, a tom prilikom izbjegao je susret sa porodicom Šaulić. Da Šaban ima vanbračnog sina, otkriveno je prije deset godina, kad je u javnosti osvanula priča da njegova majka traži novac od pjevača za izdržavanje djeteta. Šaulić je tada izjavio da je on sve svoje obaveze izmirio. U njegovu odbranu stala je i žena Goca, koja je tada izjavila da je njen muž vanbračnom sinu i njegovoj majci napravio kuću.

Izvor vijesti: Ognjen Škundrić / azra.ba