“Odrasla sam u velikom siromaštvu sa starijom sestrom i mlađim bratom.

Otac ljenčuga, jedino je majka radila. Završila sam fakultet, sama ga finansirala i od tad radim u struci. U početku su to bile niže pozicije, ali vremenom sam napredovala. Trebalo mi je 5 godina za to.

U međuvremenu sam živjela u kolektivnim smeštajima, jela lošu hranu, u početku imala minimalac. Ali sam uvijek slala majci novac. Kupila nov nameštaj, kućne aparate. Ostalo je još da se uradi fasada i za to sam štedila mjesecima. Došla kući i zadesila se korona.

Vidjela sam koliko me ne cijene kao ni moj rad i trud. Majka se stalno istresa na meni, a viđamo se 2 puta godišnje. Uz to naravno ja sve finansiram, a dobar dio novca se daje mojoj starijoj sestri jer se ona nije snašla u životu i uvijek joj treba, a nikada se ni za šta nije pomučila, a pritom joj i ja šaljem novac.

Mislim da je vrijeme da mislim na sebe, i da poslije toliko godina i sebi nešto priuštim. Od sada većinu novca ću trošiti na sebe i brata. Zaslužila sam.

BONUS: ISPOVIJEST

Dolazi muž kući i nosi 20 kg brašna.

Ja van sebe od bijesa, govorim mu kako je sebično đubre, a on se smješka… Skoro sam ga istejerala iz kuće. Uzeo je paket raspakovao ga i uzima po 2kg i…

NASTAVAK ISPOVIJESTI NA SLJEDEĆOJ STRANICI——->

Više saznajte na izvornom linku: – “Odrasla sam u velikom siromaštvu…” / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.