Sud Bosne i Hercegovine je jučer odredio pritvor Jahji Vukoviću, bivšem pripadniku tzv. IDIL-a u Siriji.

Kako je saopćeno iz Suda Bosne i Hercegovine, pritvor mu je određen iz razloga predviđenih Zakonom o krivičnom postupku – zbog opasnosti od bjekstva, mogućnosti utjecaja na svjedoka, uništavanja ili skrivanja dokaza, bojazni od ponavljanja krivičnog djela te narušavanja javnog reda.

Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže 30 dana, računajući od dana kada je uhapšen odnosno do 22. novembra ili do drugačije odluke Suda.

Vuković je osumnjičen da je počinio krivično djelo organiziranje terorističke grupe, saopćili su iz Suda Bosne i Hercegovine. Rođen je 1999. u Bihaću, a uhapšen je u Turskoj. Tereti se da je 2014. otputovao u Siriju gdje se priključio tzv. IDIL-u tj. Al Nusri.

Izvor: Klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.