Kantonalni sud u Sarajevu odredio je danas jednomjesečni pritovor Srećku Trifkoviću, koji se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.
Trifković je uhapšen prije dva dana.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo juče je Kantonalnom sudu u Sarajevu predložilo da mu se odredi jednomjesečni pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze, ali i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Takođe, kako je tada za BHRT izjavila portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić, smatra se da bi boravak na slobodi osumnjičenog mogao izazvati uznemirenje javnosti.

Trifković je pripadnik automafije iz Republike Srpske.

Ranije je, sa još 24 osobe, optužen u predmetu “Volan”. Nakon hapšenja u martu određen mu je jednomjesečni pritvor, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Podsjećamo, službenici MUP-a KS su, radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Tužiteljstva KS, saslušali i ispitali 49 osoba.

U akciju pronalaska počinitelja ubistva policajaca, koje se dogodilo prošlog petka u sarajevskom naselju Alipašino Polje, uključene su gotovo sve policijske agencije (MUPKS, MUPRS, FUP, SIPA, Granična policija), dok asistenciju pruža i OSA BiH.