U okviru projekta Razvoj inovacija i privlačenje investicija u USK – BINOVA održan je sastanak aktera razovja USK u Sanskom Mostu. Cilj sastanka je bio da se prezentira do sada urađeno u okviru projekta i planirane projektne aktivnosti za naredni period, da se uključe svi akteri razvoja u implementaciju projekta, da se prezentiraju raspoloživi programi poticanja privrede u USK, kao i raspoloživi razvojni programi i resursi.

Sastanak je organizirala Razvojna agencija USK, a sastanku su prisustvovali Ministar privrede u Vladi Unsko-sanskog kantona Vid Šantić, predstavnici općina Sanski Most, Ključ, Bosanski Petrovac i Bosanska Krupa, Privredna komora USK, Obrtnička komora USK, Udruženje privrednika i obrtnika Sanski Most, kao i 30-ak predstavnika MSP sektora. Predstavnici općina Bihać, Cazin, Bužim i Velika Kladuša će biti pozvani na sličan sastanak koji će se u narednom periodu organizirati u jednoj od ovih općina.

Na sastanku su prezentirane aktivnosti projekta BINOVA, dostupni programi poticanja male privrede, usluge koje će pružati Centar za podršku poduzetništvu koji će biti uspostavljen u poslovnoj zoni Pilana u Bosanskoj Krupi do kraja ove godine i planirane aktivnosti sa ciljem privlačenja investicija u USK. Ključni akteri razvoja USK su dali punu podršku Razvojnoj agenciji USK u implementaciji projekta BINOVA i svim ostalim aktivnostima koje će rezultirati ekonomskim razvojem i povećanjem zaposlenosti, te su prezentirali prilike za razvoj USK.

Zaključeno je da se ovakvi sastanci moraju češće organizirati sa ciljem koordinacije aktivnosti aktera u procesu ekonomskog razvoja, informisanja MSP u USK o programima poticanja koji su im dostupni i informisanja aktera razvoja o projektima koji se implementiraju u USK.

/cazin.NET

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.