Održan sastanak ministra MUP FBiH i direktora FUP-a sa kantonalnim ministrima unutrašnjih poslova i policijskim komesarima


Danas je u Bihaću održan radni sastanak policijskih komesara kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova sa direktorom Federalne uprave policije Draganom Lukačom. Sastanku su pored direkora FUP-a i policijskih komesara prisustvovali ministar Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova g. Aljoša Čampara,  ministri Kantonalnih ministarstva unutrašnjih poslova svih deset kantona kao i predstavnici OHR-a.

„Tema današnjeg sastanka bio je izvještaj o stanju sigurnosti na području Federacije BiH za mjesec april 2016. godine, gdje je nakon analize stanja sigurnossti u oblasti kriminaliteta i javnog reda i mira stanje ocjenjeno kao zadovoljavajuće. Zaključak svih učesnika sastanka je da određeni uspjesi u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, koji su evidentni u statističkim podacima i izvještajima policijskih agencija za nivo Federacije BiH nisu na adekvatan način prezentirani u javnosti. Stiče se dojam kako je broj otkrivenih i rasvjetljenih krivičnih djela iz ove oblasti drastično pogoršanje u ovoj oblasti iako se povećanje broja evidentiranih krivičnih djela dovodi u direktnu vezu sa kvalitetnijim i efikasnijim radom kriminalističkih istražitelja u istraživanju i dokumentovanju ove grupe krivičnih djela.“ – saopćio je Ale Šiljdedić, potparol MUP-a USK-a.

Posebna pažnja učesnika sastanka usmjerena je na pogoršanje stanja u oblasti sigurnosti cestovnog saobraćaja gdje su učesnici sastanka donijeli zaključak o izradi posebnih akcionih planova s ciljem provođenja budućih preventivnih, ali i represivnih aktivnosti na poboljšanju u ovoj oblasti.

Današnji sastank je iskorišten na usaglašavanju prijedloga budućih zajedničkih aktivnosti policijskih agencija, a sa ciljem poboljšanja ukupunog stanja sigurnosti na području Federacije BiH.

 

F. Vojić/Cazin.net0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...