Održan sastanak u kabinetu premijera: Pronađeno rješenje za OŠ “Cazin I”?

cazin.NET

Husein Rošić, premijer Unsko-sanskog kantona, i Muhamed Ramić, ministar obrazovanja Unsko-sanskog kantona, sastali su se danas sa Zlatkom Sabljakovićem, direktorom JU OŠ „Cazin I“ i Enesom Škrgićem, direktorom JU „Gimnazija“ Cazin.

Tema sastanka je bila izmještanje učenika OŠ „Cazin I“ s obzirom na to da je veći dio zgrade u kojoj su trenutno smješteni neuvjetan za boravak i rad.

– Još je u toku formiranje Vijeća roditelja nakon čega ćemo tačno definirati šta ćemo i kako organizirati Iskoristit ćemo maksimalno upotrebljivi dio naše školske zgrade i nadam se skorom rješavanju problema, kazao je Zlatko Sabljaković, direktor OŠ “Cazin I”.

– Zatražen je hitan izlazak i nalaz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove kako bismo imali zvaničan stav zašto i koliko je zgrada neuvjetna. Na lice mjesta će izići i komisija koju ćemo formirati unutar našeg Ministarstva kako bismo utvrdili stvarno stanje na terenu. Već ranije je dogovarano da se dio nastave organizira u zgradi cazinske gimnazije. Evo, danas smo vidjeli da je direktor gimnazije spreman pomoći u rješavanju ovog problema. Djeca ne smiju trpiti i ovaj se problem mora hitno riješiti, kazao je Muhamed Ramić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona.

– Već smo govorili i opet ću ponoviti, direktor neka u suradnji sa Vijećem roditelja i resornim ministarstvom organizira nastavu u zgradi Gimnazije i u dijelu njihove zgrade koji je upotrebljiv, Vlada će osigurati sredstva za prevoz učenika do gimnazije.Tražim od Ministarstva i uprave škole da ovaj problem riješe do petka, kako bi djeca od ponedjeljka nastavu slušala u toplim i uvjetnim učionicama, kazao je Husein Rošić, premijer Unsko-sanskog kantona.

Zgrada OŠ “Cazin 1” je stara i dotrajala i u toku je izgradnja nove zgrade na kojoj ovih dana treba biti postavljen krov i stolarija.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...