Održan skup solidarnosti “Srce za Davida – Beograd uz Banjaluku”

Anadolija

Nekoliko stotina građana okupilo se danas u Beogradu na skupu “Srce za Davida – Beograd uz Banjaluku”, kako bi iskazali solidarnost sa građanima Bosne i Hercegovine, a povodom nerešenog ubistva mladića Davida Dragičevića i Dženana Memića.

Skup je organizovala Inicijativa “Ne davimo Beograd”. Okupljeni su razvili transparent “Pravda za Davida i Dženana”, a palili su i svijeće koje su na platou ispred Filozofskog fakulteta postavljene u obliku srca.

“Željeli smo da simboličnom akcijom podržimo građane cijele regije”, rekao je Dobrica Veselinović ispred Inicijative.

On je kazao da je skup organizovan povodom “tragičnih dešavanja u Sarajevu i Banjaluci”, odnosno povodom neriješenih ubistva Davida Dragičevića i Dženana Memića, ocijenivši da su mir i ljudski život vrhovna vrijednost, koje bez obzira na sve moramo poštovati i čuvati.

“Mi smatramo da, bez obzira ko je čiji sin, to nema veću vrijednost od bilo koga drugog. Mi mislimo da samo ujedinjeni građani i građanke mogu povratiti države i da je ovo jedan od koraka ka tome. Inicijativa ‘Ne davimo Beograd’ želi da kaže da stoji sa građanima i građankama Banjaluke i Sarajeva i sa svima onima čiji su životi i dostojanstvo bili ugroženi”, dodao je Veselinović.

Veselinović je naveo da je Inicijativa ispred Predstavništva Republike Srpske u Beogradu ispisala grafit “Pravda za Davida”.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...