Trener NK Jedinstvo Benjamin Ključanin danas je na stadionu Pod borićima obavio prozivku čime su i zvanično započele pripreme za proljetni dio sezone u Prvoj ligi FBiH. Kao što se i očekivalo, na prozivci se nije pojavio golman Almin Abdihodžić koji će najvjerovatnije svoju karijeru nastaviti u hrvatskom Vinogradaru, a od novih imena bili su prisutni Anes Nuspahić (Velež), Mirza Burnić (Podgrmeč), Almir Sijamhodžić (Sloga, Bosanska Otoka) i Borislav Topić (Nõmme Kalju).

Pored navedenih fudbalera za Jedinstvo bi u drugom dijelu sezone mogao nastupati i mladi Rifat Kapić koji je prošao omladinsku školu FK Sarajevo, a on je čelnicima kluba “obećao” dolazak samo u slučaju ukoliko ne potpiše ugovor sa slovenačkom Goricom u kojoj se trenutno nalazi.

Fudbaleri Jedinstva će uvodni dio priprema odraditi u Bihaću, nakon čega je planirano treniranje u Kulen Vakufu, a završna faza će biti odrađena u mjestu Vodice kod Šibenika. Za taj period su već dogovorene prijateljske utakmice protiv Šibenika i Zadra.

//sportsport.ba