Održano je pokazno predavanje u prostorijama Srednje mješovite škole uz prisustvo učenika trećeg i četvrtog razreda medicinskog smjera u Sanskom Mostu.

Tema predavanja je bila iz urgentne medicine i pravovremeno pružanje pomoći unesrećenima.

Kako bi se podigla kvaliteta obrazovnog procesa, pored ovog biti će organizovana i druga predavanja za učenike medicinskih zanimanja.

Današnje predavanje koje je vezano za pravovremeno pružanje pomoći unesrećenima održano je uz poštivanje svih epidemioloških preporuka i uz sve preporučene zdravstveno-higijenske mjere.

Učenicima je ovo predavanje i te kako od koristi s obzirom da im je zbog trenutne epidemiološke situacije onemogućena praksa u zdravstvenim ustanovama.

U narednom period će se održavati ovakva praktična predavanja za učenike Medicinske škole u saradnji sa Domom zdravlja i Mješovite srednje škole.

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.