U Banjoj Luci je za kadete, juniore i kategoriju U21, danas održano Državno prvenstvo u karateu, na kom su učešće uzeli mnogi klubovi iz naše zemlje, a među njima i takmičari iz karate kluba “Bihać”, iz Bihaća.

U klubu iz Bihaća za kategoriju kadeta nastupili su: Alija Zaimović i Emil Sadiković, u kategoriji juniora: Benjamin Harbaš, Semir Midžić, Fadil Merdić i Ismar Kurtović, a u kategoriji U21: Tarik Cazinkić, Ajdin Ćehić, Mustafa Merdić i Adis Halilović.

Kada su u pitanju postignuti rezultati takmičara koji su predstavljali Bihać, ovo takmičenje je pokazalo da je KK “Bihać” radio sa vrhunskim majstorima, te da je trener Edin Muslić, koji je inače dugogodišnji karate reprezentativac, odradio odličan posao kada je u pitanju pripremanje takmičara, koji su postigli odlične rezultate.

Naime, Emil Sadiković je osvojio srebrenu medalju, a dobre rezultate je pokazao i Tarik Cazinkić, također osvojivši drugo mjesto. Cazinkić je dobio tri uspješne borbe, ali u finalu je poražen od evropskog i svjetskog prvaka u karateu u ovoj kategoriji – Hamze Čajića. U kategoriji juniora najuspješniji su bili Semir Midžić i Ismar Kurtović.

Osvajače medalja na današnjem takmičenju čeka nastup i na dolazećem Balkanskom prvenstvu, na kojem im ekipa portala Biscani.net želi mnogo uspjeha!