U nedjelju, 17. maja, velikokladuško Udruženje sportskih ribolovaca „Štuka“ bilo je domaćin i organizator takmičenja ribolovaca Unsko-sanskog kantona u lovu ribe udicom na plovak. Na ovo takmičenje pojedinačno i ekipno, odazvali su se ribolovci iz Ključa, Bosanske Krupe, Bužima, Cazina i Velike Kladuše. Domaćini su nastupili sa dvije ekipe, a ekipa je brojala tri takmičara. Takmičenje se odvijalo na izuzetno pogodnoj lokaciji, na rijeci Glini, kod rudnika. Na ovom lokalitetu USR „Štuka“ ima izgrađene infrastrukturne objekte namijenjene ribolovcima. Takmičenje je trajalo četiri sata a nakon vaganja ulova, najbilje rezultate ostvarili su domaći ribolovci čija je druga ekipa zauzela prvo a prva ekipa drugo mjesto. Treća je bila ekipa „Krušnice“ iz Bosanske Krupe.

U pojedinačnim rezultatima treće mjesto osvojio je Ramo Omeragić, član pobjedničke ekipe USR „Štuka“, drugo mjesto Mumin Kočić iz Bosanske Krupe, a prvo mjesto Fikret Pajazetović, član pobjedničke ekipe „USR „Štuka“. Ova trojica ribolovaca i pobjednička ekipa predstavljat će Unsko-sanski kanton na Federalnom takmičenju, a rezervni član je Edis Zahirović iz Velike Kladuše. Pobjednici su dobili diplome i medalje a prvaci i pehare, dok je pobjedničkoj ekipi pripao i prijelazni pehar.

Domaćini su bili tradicionalno dobri organizatori takmičenja, Za sve učesnike i goste bio je pripremljen ručak i piće, a vrijeme je bilo idealno za takmičare. Mnogi takmičari su se žalili kako riba „ne radi“, međutim, samo je jedan takmičar završio takmičenje bez ulova, a najveći ulov imao je Fikret Pajazetović, težak 1.745 grama. Delegat ovog takmičenja bio je Muhamed Ašić, iz Cazina koji je pohvalio organizatora a pri tom bez ikakvih problema ili primjedbi u organizaciji.

//REPREZENT.BA