Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović boravi u posjeti Hrvatima u Vojvodini, gdje se sastao s predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, s kojima je razgovarao o trenutnom položaju hrvatskog naroda u Vojvodini, očuvanju kulturnog nasljeđa i budućim planovima saradnje Hrvata u BiH i Hrvata u Vojvodini.

Nakon sastanaka s dužnosnicima, upriličena je sveta misa u crkvi sv. Jurja i obilazak rodne kuće bana Josipa Jelačića, nakon čega je sinoć održana svečana akademija Hrvatskog nacionalnog vijeća u Novom Sadu. 

Čović je održao i govor prisutnima uz osvrt na dosadašnje zajedničko djelovanje i predstojeće napore u intenziviranju saradnje.

Prisutnima su se obratili i glavni sekretar predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Nikola Selaković, te državni sekretar Središnjeg državnog ureda Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Svečana akademija je pored brojnih prisutnih okupila i predsjednika Pokrajinske vlade Vojvodine Igora Mirovića, te ambasadore Republike Hrvatske u Republici Srbiji Gordana Bakotu.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba