Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na području opštine Šamac oduzeli su veću količinu rezanog duhana bez akciznih markica i mašinu za rezanje duhana, saopštila je UIO BiH.

Kako se navodi u saopštnju ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od 35.000 KM.

“Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra UIO Banjaluka vršili su kontrolne aktivnosti u mjestu Obudovac, opština Šamac. Tom prilikom u pomoćnim objektima u dvorištu jedne porodične kuće pronađen je rezani duvan upakiran u 10 pvc vreća, ukupne težine 130 kg. Pronađena akcizna roba nije bila obilježena akciznim markicama UIO shodno Zakonu o akcizama u BiH”, pojašnjeno je u saopštenju.

kako se dodaje, prikom kontrole pronađena je i mašina, koja po izjavi fizičkog lica služi za rezanje duvana, a za koju isto nije posjedovalo nikakvu dokumentaciju o porijeklu.

“Tom prilikom je utvrđeno da lice nema ni odobrenje od nadležnog ministarstva za proizvodnju duvana, te je predmetna roba privremeno oduzeta”, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Vijesti.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.