Ambasada Srbije u Podgorici saopćila je da Srbija nikada nije zaplijenila respiratore za Crnu Goru. U reagiranju  se navodi da je takvim medijskim navodima nanesena velika šteta istini, Srbiji, svim njenim građanima i njenoj Ambasadi u Crnoj Gori. 


– Ta ili bilo koja druga takva roba nije bila oduzeta na granici”, navodi se u saopćenju i dodaje da ni diplomatskim i bilo kojim putem nisu bili obaviješteni od strane Crne Gore o ovom pitanju. RFZO Srbije je po zakonitoj proceduri i ugovoru, dodaju, respiratore kupio od firme Medical Invovation i nije imao nikakva saznanja o bilo kakvom drugom poslovnom aranžmanu sa Crnom Gorom. O svemu tome detaljno i istinito nas je upoznala svojim saopštenjem Uprava carina Srbije, kao i crnogorska kompanija Farmon iz Danilovgrada – navodi se u reagovanju. 

Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore saopćio je danas da tri respitora koje je naručio nisu mogli biti isporučeni jer je u Srbiji na snazi zabrana izvoza medicinske opreme kao i da nisu bili avansno plaćeni.

Prethodno je direktor Fonda za zdravstvo Sead Čirgić kazao za crnogorske medije da su od pet respiratora, koje je Fond za zdravstveno osiguranje naručio od predstavnika švedskog proizvođača, tri jučer zadržana na granici sa Srbijom, a potom i konfiskovani.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Oglasila se Ambasada Srbije u Crnoj Gori: Respiratori nisu zaplijenjeni / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.