Poslije pet mjeseci od tragične smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića i njegovog klavijaturiste Mirsada Kerića, javni tužilac u Bilefeldu podigao je optužnicu protiv Turčina Leventa Alsina, koji je uzrokovao udes i moraće uskoro da odgovara.

U optužnici stoji da je Levent na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole i da je pijan u svojoj “mazdi” izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini grada Giterzloha. U strašnom sudaru tom prilikom jedino je živu glavu izvukao Šabanov kum Slobodan Bobi Stojadinović, koji se jedva oporavlja od saobraćajke nakon operacije. Alsin je prvo proveo tri mjeseca u pritvoru, a sada, kako tvrdi njegov advokat Jerit Šol, navodno živi u strahu, na tajnoj lokaciji i tvrdi da njegov klijent dobija prijetnje.

– Moj klijent je dobijao prijetnje smrću na internetu – izjavio je advokat, a prenosi Bild.

– Imamo poverenja u pravosudni sistem Njemačke i očekujemo da čovjek koji je uzrokovao smrt Šabana Šaulića i Mirsada Kerića i nanio teške povrede Bobanu Stojadinoviću bude adekvatno kažnjen. Našeg oca i supruga ništa neće vratiti, ali očekujemo da pravda bude zadovoljena – poručio je za PR porodice Šaulić, Goran Jovanović.

Izvor vijesti: Nina Novaković / azra.ba