FK Velež danas je objavio novo saopštenje u kojem su ponudili NK Jedinstvo da se ponovi utakmica 18. kola Prve lige FBiH.

Gosti iz Bihaća žalili su se na suđenje glavnog sudije Ismeta Ibrahimkadića koji je na kraju i suspendovan zbog lošeg suđenja. Velež se danas oglasio i ponudio klubu iz Bihaća da ponove meč u kojem je mostarski tim slavio sa 2:0.

“Nakon utakmice 18. kola Prve lige FBih između FK Velež i NK Jedinsvo, odigrane 16.03. 2019. godine, te nakon odluke Komisije za suce i suđenje NS FBiH i natpisa pojedinih medija, FK Velež želi da se obrati sportskim prijateljima iz Bihaća, NS Federacije BiH, te široj javnosti.

FK Velež teži regularnosti takmičenja i jedan od onih klubova koji želi svojim vlastitim angažmanom dati doprinos podizanju kvaliteta i regularnosti prvenstva. Shodno odluci Komisije za suce i suđenje NS FBiH, konstatovano je da je došlo do propusta na navedenoj utakmici, zbog čega je donijeta odluka o suspenziji glavnog suca, Ibrahimkadića.

Ako naši sportski prijatelji iz Bihaća smatraju da su u subotu na stadionu Rođeni oštećeni i da nisu imali sve uslove za igru, mi smo im spremni ponuditi odigravanje nove utakmice u terminu koji im odgovara ili kojeg organi Saveza odrede, a sve u cilju podizanja regularnosti takmičenja i želi da se konačan plasman određue isključivo na fubalskom terenu pod jednakim uslovima za sve aktere”, stoji u saopštenju FK Velež.

Međutim, predsjednik NK Jedinstvo, Aldin Kulenović, izjavio je za SportSport.ba da njegov tim neće prihvatiti ovu ponudu.

“Nećemo igrati novu utakmicu jer nema potrebe za tim, Veležova pobjeda je čista kao suza i sve je bilo za 10 plus. Veležu hvala na gostoprimstvu, a Savez neka radi svoj posao sa sudijama i činjenici da nam u dva kola nisu suđena četiri očita penala”, poručio je Kulenović.

Izvor: Sportsport.ba