Svjetski mediji prenijeli su informaciju da srbijanska manekenka Simona Andrejić (25) ne može hodati i da je u invalidskim kolicima nakon teške nesreće koja joj se dogodila tokom vožnje na ziplajnu.

Sve se dogodilo na imanju azijskog milijardera Čina Čua (Chinh Chu, 53), koji je Simonu i još nekoliko manekenki i prijatelja pozvao na svoje imanje u Vestčesteru u Njujorku.

Međutim, Simonini roditelji kažu da je njihova kćerka dobro.

– Simona je sada dobro, ali trenutno ne bih govorila o detaljima njenog stanja. Molim vas da me razumijete i zahvalna sam vam na brizi – rekla je Simonina majka Lepa.

Simonin otac Marko, pukovnik i bivši profesor na Vojnoj akademiji u Beogradu, također kaže da su informacije koje su prenijeli strani mediji – netačne.

Simona nije u invalidskim kolicima. Živa je i zdrava. Svašta se piše, ali mi ne želimo previše komentirati. Bitno je da je ona dobro, nalazi se u Njujorku i to je sve što vam trenutno mogu reći – kratko je rekao Marko za “Alo”.

Pogledajte snimak na kojem se vidi kako hitne službe spuštaju Simonu nakon što je dva sata visila u zraku nakon nesreće.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba