Oglasio se MUP USK povodom incidenta u Velikoj Kladuši: Pucao na migrante, a zatim uperio pištolj u policajce

MUP USK / biscani.net

Dana 17.10.2018.godine, policjski službenik obavljajući redovne poslove i zadatke , na lokalitetu stare Autobusne stanice, primjetio je lice P.E. rođen 1994. godine, koji u ruci drži hladno oružje – nož te isti se obračunava sa grupom migranata. Po uočavanju policijskog službenika, neki od migranata se udaljavaju sa lica mjesta, dok lice P.E. nastavlja upućivati prijetnje prema policijskim službenicima i prema migrantima koji su ostali na licu mjesta događaja.

Policijski službenici uspjevaju od lica P.E. oduzeti hladno oružje te lice odvesti do Doma zdravlja Velika Kladuša. Obzirom da je lice poznato policijskim službenicima kao agresivno lice i lice koje se liječi u Centru za mentalno zdravlje isti je upućen u Kantonalnu bolnicu Bihać gdje je i hospitaliziran.

O događaju istražitelji OKP PS Velika Kladuša upoznali su tužioca Kantonalnog tužilaštva koji se očitovao da u navedenom dogaćaju stiču obilježja krivičnog djela „ Napad na ovlašteno službeno lice„ istražitelji nastavljaju daljnji rad na dokumnetovanju ovog krivičnog djela.

Ovim putem želimo napomenuti da je većina događaja od strane za sad nepoznatih lica neovlašteno snimljen i objavljen javno putem društvenih mreža, što je izazvalo niz komentara a da se nisu prvo utvrdile stvarne činjenice vezane za navedeni događaj.1

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...