Nenad Periš, otac tragično nastradalog mladog Splićanina Mateja Periša nakon 30 dana govori o dva najgora dana u životu, ali i ponovnoj odluci da posjeti Beograd.

– Mogu vam reći da su mi dva najgora dana u životu kada su mi javili da je moj sin nestao i kada sam saznao da je mrtav. Nakon svega bitno je da smo pronašli našeg Mateja i da sam kao otac njegovo tijelo donio kući. Da smo se kao njegova porodica mirno pomolili i sahranili ga u njegovom i našem Splitu – počinje ispovijest Periš.

Skupio je snage Nenad i za vikend ponovo došao u Beograd kako bi prisustvovao misi za svog sina.– Težak je svaki dan bez Mateja. On je širio ljubav i često gledam njegove snimke. Još se sjećam tog dana kada sam čuo da je nestao. Bio sam u Barseloni. Jurim, kupujem kartu, dolazim u Beograd i dani iščekivanja… 78 dana odlazak obitelji u Split. Onda nakon 139 dana vijest da je pronađen, na ogromnu žalost mrtav – kaže Periš.

– Matej je bio dijete za primjer. Ponos za svakog roditelja. Vrijedan i pošten. Imao je planove za budućnost. Potrudiću se da ostvarim sve što je želio. Siguran sam da ćemo se ponovo sresti – kaže Periš.Prije sahrane preuzeo je Matejev sat. Oštećen. Ali još radi iako je dugo bio u vodi.

Podsjećanja radi Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine. Potraga za tijelom nesrećnog mladića trajala je 139 dana.

Sahrana je obavljena dostojanstveno u duhu vjere. Nakon svega Periš kaže:– Zahvalio bi se policajcima koji su neumorno tražili mog sina, volonterima, novinara koji su poštovali molbu na čemu im posebno hvala, svim vjernicima koji su molili za Mateja hrišćanske vjere, ali i svih vjera s ovih prostora, predvođeni nadbiskupima i sveštenicima kao i patrijathom SPC s vladikama i sveštenstvom, svim ljudima u Splitu, Beogradu kao u cijelom okruženju zajedno sa svima kojima je Matej zauvijek ušao u srca.

Zajedno sa njegovim prijateljima, kolegama koji su napravili posebno emotivan rastanak ispred Splita na njegovom moru kao i Beograđanima koji su takođe napravili posebno dirljiv oproštaj na Savi i političarima koji su iskreno, ljudski uputili riječi saučešća našoj porodici.

Nama, porodici, odlazak još jednom je pokazao ogromnu snagu ljudske i Božje ljubavi koja nam je iskazana na razne načine riječju, molitvom, pismom, ali i ćutnjom sa suzom u oku koju smo osjetili. Hvala svima i svakome ponaosob.

Matej je sada tu svugdje oko nas. Život je potpuno drugačiji, ali idemo zajedno s ljubavlju naprijed svjedočeći vječnost – kaže Periš.

Izvor: Telegraf.rs