Oglasio se Salko Zildžić: Čevra, udarajući na svetinje bošnjačkog otpora amnestiraš Karadžića i Mladića! Je li to politika SBB-a?

Faktor.ba
Glasnogovornik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Omer Čevra je prije nekoliko dana uzburkao javnost statusom na društvenoj mreži Facebook, a u kojem krivicu za rat i stradanja Bošnjaka prebacuje na prvog predsjednika Republike BiH Aliju Izetbegovića.

– Ako Evropa rehabilitira Aliju, to bi značilo da će nas Bošnjake opet neko poslat na klanje! To je bila jedina uloga Alije Izetbegovića. To je čovjek koji je rekao “između slobode i mira biram slobodu”. To je najveći šupljak i laž koja je podvaljena bošnjačkom narodu, zbog koje imamo jedan milion raseljenih i 200 hiljada mrtvih, a stojimo gore nego prije te “slobode” koju je Alija izabrao, a koja je njemu i takozvanim begovima i mladim muslimanima, koji su imali svi po 50 ovaca i 20 koka pa su se zvali begovi, omogućilo da danas imaju milione. To je Alija Izetbegović. Borac koji je od nepismenih piličara napravio milionere, a građani su platili svojim životima – napisao je Čevra.

Iako je glasnogovornik SBB-a naknadno izbrisao ovu objavu sa svog Facebook profila, reakcije ne prestaju pristizati, a posljednja u nizu je reakcija Salke Zildžića, predsjednika Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije (SDA), koju je također objavio na svom Facebook profilu.

Zildžić je istaknuo da ne bi reagirao na Čevrine izjave da se ne radi o osobi koja je glasnogovornik stranke koja nastoji predstavljati Bošnjake, te da post nije objavljen u periodu u kojem se BiH suočava sa najvećim izazovima u posljednje dvije decenije, ali je njegova patriotska i ljudska dužnost da stane u zaštitu prije svega Bošnjaka, a zatim i u zaštitu lika i djela prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića.

Njegovu reakciju u nastavku prenosimo u cjelosti:

– Slobodu ispred mira nije, glasnogovorniče SBB-a, birao samo Alija Izetbegović. Izabrali su je svi Bošnjaci i sve patriote ove zemlje na referendumu o nezavisnosti BiH. I to vrijeme kada su bili suočeni sa krvničkim porukama Radovana Karadžića i otvorenom najavaom agresije iz Srbije i Crne Gore.

Nije želja za slobodom, glasnogovorniče SBB-a, raselila milion osoba i njih 200 hiljada poubijala. Na klanje, kako voliš to da kažeš, i protjerivanje nije ih odvela politika Alije Izetbegovioća, nego onih koji su željeli da nas izbrišu sa ovih prostora, a čiju odgovornost ti, očigledno, prebacuješ na nas, na žrtve, na rahmetli predsjednika.

Ne znam, glasnogovorniče SBB-a, ko je prije slobode imao po 50 ovaca i 20 koka, a danas ima milione. Zato znam, glasnogovorniče SBB-a, neke koji prije slobode nisu imali ništa više od obične kese, pa ni tih 50 ovaca i 20 koka, danas imaju milione, žele biti predstavnici Bošnjaka, a na iste te Bošnjake prebacuju krivicu za početak rata, za zločine u kojima su Bošnjaci gubili živote.

Donekle ja i razumijem, glasnogovorniče SBB-a, da vi ne doživljavate ovu zemlju i borbu za našu slobodu, te svu žrtvu koju smo podnijeli za tu slobodu, na način na koji patriote to doživljavaju. Razumijem, ali ne opravdavam i ne dozvoljavam da krv kojom smo platili tu slobodu stavljate na naše ruke i na ruke predsjednika Alije Izetbegovića.

Na postu koji si objavio pozavidio bi ti ne samo Milorad Dodik, nego i Radovan Kradžić i Ratko Mladić. Njihovo amnestiranje i udaranje na svetinje bošnjačkog otpora, a nije slučajno da si stao u red sa svojim stranačkim šefom u tome, izgleda postaje politika SBB-a. Nadam se da će me ostali članovi te stranke svojim reagovanjem ubijediti da nije tako – napisao je Zildžić.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...