Informacije oko košarkaša Ognjena Kuzmića (29) pojavljuju se na kapaljku. Najnovije vijesti iz Srbije kažu da je pred njim izrazito komplicirana operacija. Centar Crvene zvezde je još uvijek u Hitnom centru u Beogradu, ali će ubrzo biti prebačen na odjel maksilofacijalne kirurgije koji se bavi bolestima koje se nalaze u području lica, čeljusti i usta.

– Tamo ga čeka veoma komplicirana operacija budući da mu je vilica smrskana – prenosi Blic riječi pouzdanog izvora i dodaje da je košarkaš i dalje u umjetno izazvanoj komi. Liječnici su je izazvali jer bi u protivnom trpio nepodnošljive bolove.

Srpski košarkaš je za vikend nastradao u teškoj prometnoj nesreći. Crvena zvezda je u ponedjeljak objavila ohrabrujuće informacije o njegovom stanju. Iz kluba su poručili kako nema dodatnih komplikacija, da je stanje košarkaša stabilno, ali i dalje vrlo ozbiljno. Kuzmić je teško ozlijeđen u nesreći koja se dogodila na putu Banja Luka – Prijedor u Ramićima.

Nalazio se u Porscheu koji je očešao BMW, a zatim odletio 200 metara. Kuzmić je pretrpio teške ozljede glave i grudnog koša, slomljene su mu obje vilice. Hitno je helikopterom u nedjelju poslijepodne prebačen u Beograd. Njegov suputnik Bogdan Ilić (29) je i dalje na aparatima u bolnici u Banja Luci.

Košarkašku karijeru je započeo u banjalučkom Borcu, a imao je i dvogodišnju NBA epizodu u Golden State Warriorsima. S reprezentacijom Srbije je osvojio srebrnu medalju na Europskom prvenstvu 2017. godine, a odmah iduće sezone je preselio u madridski Real. U Zvezdu se vratio nedavno, a s klubom je potpisao ugovor na dvije godine.

 

Izvor: Jelena Ćubel / 24sata.hr