Oklopno vozilo “despot”, proizvedeno u preduzeću “Tehnički remont Bratunac”, danas je na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme “Partner” u Beogradu svečano promovisano u prisustvu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Preduzeće TRB danas je na Sajmu u Beogradu predstavilo dva serijska modela oklopnog vozila “despot”, uključujući i unaprijeđenu verziju. Serijski modeli ovog vozila koristiće i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, a kvalitet “despota” danas je na štandu Republike Srpske provjerio je i ministar Dragan Lukač.

Prototip oklopnog vozila “despot”, od predstavljanja 9. januara za Dan Republike, usavršen je i pretrpio je 52 izmjene, a najznačajnije su funkcionalne izmjene, od rampe za ulaske, preko oružarnica, te otvora za evakuaciju.

TRB će na Sajmu predstaviti i liniju municije, koja je najunosniji segment poslovanja tog preduzeća, pištolj “RS 9”, a posjetioci će imati priliku da vide i mašine za humanitarno deminiranje. U Beogradu je danas počeo Sajam naoružanja i vojne opreme “Partner” na kojem će nastupiti 128 izlagača, među kojima i iz BiH. Među izlagačima iz RS-a, osim TRB, na Sajmu su i banjalučki “Kosmos” i bijeljinski “Orao”.

Na Sajmu “Partner”, koji je najznačajna manifestacija ovog tipa u jugoistočnoj Evropi, nastupiće 96 izlagača iz Srbije i 32 iz inostranstva, prenosi N1.

Zemlje učesnice su Francuska, Austrija, Švajcarska, Finska, Švedska, NJemačka, Italija, SAD, Danska, Velika Britanija, BiH – Republika Srpska, Slovenija, Hrvatska, Češka, Bjelorusija, Slovačka i Srbija, kao i brojne visoke strane delegacije. Pokrovitelj sajma je Ministarstvo odbrane Srbije, suorganizator JP “Jugoimport SDPR”, a izvršni organizator Beogradski sajam.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.