MARIO STRAHONJA, sudački ekspert HTV-a, analizirao je sudačke odluke u 24. kolu HNL-a. Kritizirao je suce koji su napravili velike greške na štetu Dinama i Intera na njihovoj međusobnoj utakmici te Osijeka protiv Rijeke.

Utakmicu Dinamo – Inter (3:2) vodio je Marin Vidulin, a Strahonja ističe da je pogriješio ne samo on nego i njegov pomoćnik: “Mahač je napravio težak kiks prilikom napada Intera jer je signalizirao zaleđe iako je Interov igrač bio barem metar i pol u svojoj polovici. To ga automatski isključuje iz zaleđa.”

Druga greška bila je ona glavnog suca i to na štetu Dinama: “Glavni sudac je kod najstrože kazne za Dinamo trebao Interovog obrambenog igrača Savića isključiti, a ne samo opomenuti žutim kartonom.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliku grešku napravio je i Duje Strukan, sudac derbija Rijeka – Osijek (1:0): “Sudac iz svoje pozicije nije mogao najbolje vidjeti. Tražio je pomoć od pomoćnika na terenu, a ne video-asistenta. Ruka obrambenog igrača nije bila u prirodnom položaju, bio je u kaznenom prostoru i to je bio penal za Osijek. Ali po VAR sucu to nije bila jasna i očigledna pogreška pa je nije dojavio glavnom sucu. Ja bih to učinio.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Oko sokolovo: Teško su oštećeni i Dinamo i Inter. Osijek je morao dobiti penal / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.