Zavod za prostorno uređenje grada Bihaća realizirao je projekat postavljanja javne rasvjete u dijelu naselja Vinica i Čekrlije.

U Čekrlijama je priča oko rasvjete počela 2017. godine, da bi, tri godine kasnije, dobila epilog. Projekat je počeo rekonstrukcijom niskonaponske mreže i postavljanju betonskih bandera, kao preduslov da bi došlo do faze postavljanja rasvjete, što je i završeno jučer.

Vijećnik u gradskom Vijeću Bihać, Dinko Bećirspahić, na svom facebook profilu objavio je tok rada na ovome projektu, radi, kako je naveo, napada od strane Hamdije Abdića, zastupnika u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine (PFBiH). Kako je naveo Bećirspahić, Abdić iznosi laži u vezi s zaslugama oko okončanja projekta rasvjete u Čekrlijama. U navedenom toku rada na ovome projektu, navodi se Bećirspahić kao pokretač cjelokupne ideje, svi urađeni koraci, ali i neglasanje SDA za Budžet grada Bihaća za 2019. godinu i Program rada u kojem je bila zastupljena realizacija navedenog projekta.

S druge strane, o ovome pitanju i jutrošnjoj objavi Bećirspahića, oglasio se i Abdić. U razgovoru za portal Biscani.net, Abdić ističe da je ovo projekat Grada.

“Rasvjeta kao rasvjeta, ne vidim ja tu ničiju posebnu zaslugu. Ovo je projekat Grada!”, kaže Abdić.

“On nešto priča da je usvajao, dizao ruke. Ma gluposti! On pola godine nije bio na Vijeću. Tri stranke je promijenio otkako je izabran u Vijeće”, navodi Abdić u razgovoru za portal Biscani.net.

Kako je rekao ovom prilikom, to je novac kojim građani pune budžet, a političari su dužni biti posrednici i podsticati na ovakve projekte.

Mještani Čekrlija su u ovome zimskom periodu dobili dugoočekivanu rasvjetu, a vjerujemo da će uz nju bolje “vidjeti”, posebno u oktobru.

Autor: Biscani.net / Foto: Grad Bihać