U zagrebačkoj Areni će se u srijedu odigrati dvije rukometne poslastice. Obje hrvatske seniorske momčadi će zaigrati protiv njemačke reprezentacije prijateljske oglede. Prvo su na redu seniorke od 17 sati, a potom i rukometaši od 19:30. 

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Rukometaši se u Arenu vraćaju nakon Europskog prvenstva 2018. godine kojemu je Hrvatska bila domaćin. Na popisu izbornika Line Červara čak je 26 igrača, neki stariji i iskusniji, a neki mladi, puni snage i želje za dokazivanjem. Červar zaista ima šarolik izbor koga će u srijedu izvesti na teren, a veseli činjenica da je dobio pojačanja na svim pozicijama.

Martinović, Šarac, Mileta će pokušati dobiti šansu na terenu, a uz njih ćemo možda vidjeti i za javnost posve nova lica poput Nikole Jukića, ljevaka iz prvoligaša Chartresa, desno krilo iz Gorenja Vladu Matanovića, na lijevom Jelinića iz Nexea… Nekih nema (Štrlek, Jaganjac), ali neki, kao Igor Karačić, pojavili su se i s ozljedom.

ARENA MORA ‘GORJETI’

‘Kauboji’ trebaju jaku podršku: Dolazi najjača njemačka ekipa

– Želimo proširiti bazu reprezentacije, želimo vidjeti jesu li igrači spremni na žrtvu, u jednoj izuzetno zahtjevnoj i teškoj godini koja je pred nama. Dio njih je stigao s ozljedom poput Igora Karačića, ali su tu da razgovaramo, razvijamo momčadski duh. Želimo im predočiti naš plan, naše viđenje onoga što smo postavili kao cilj. O Njemačkoj ne treba trošiti riječi. Najjača liga svijeta, super moćna reprezentacija, izazov je za svakoga. Posebno kada igraš doma – prokomentirao je izbornik Červar. 

“KAUBOJ” NIKOLA JUKIĆ

Kaštelanin trpa u Francuskoj: Tko je novi adut Line Červara

LIGA PRVAKINJA

‘Ovo je bila naša najbolja utakmica otkako sam trener’

Izbornik rukometašica, Nenad Šoštarić, neće moći računati na igračice Podravke budući da im nije tzv. EHF week pa moraju odraditi i klupske obaveze. Naime, u Ligi prvaka susreću se s Ferencvarošem pa će Šoštarić na okupu imati vrlo mladu ekipu s mnogo debitantica.

– Njemačka je izuzetno moćna ekipa, što smo se uvjerili ljetos kada smo kompletni u Koprivnici uspjeli izvući remi, a u uzvratu smo poraženi – prokomentirao je izbornik Šoštarić. 

 

Izvor: Eva Grgić / 24sata.hr