Jedan od najvećih golmana svih vremena Oliver Kan (Kahn) vraća se u Bajern Minhen, klub u kojem je ostavio najveći trag. 

Kan je od 1994. do 2008. godine nastupao za Bajern Minhen i osvojio sve što se moglo osvojiti, a kako pišu njemački mediji, na Alianz Arenu sada će se vratiti na velika vrata.

S obzirom da 31. decembra 2021. godine ističe predsjednički mandat Karl Hajnc Rumenigeu (Karl-Heinz Rummenigge), u Bayernu su odlučili da upravo Kan bude taj koji će ga naslijediti prvim danom naredne godine, što će biti velika čast, ali i odgovornost za golmansku legendu.

I dok čeka da krene vladati Bajernom, Kan posjećuje razne događaje, a posljednji u nizu je promocija jedne kladionice u Kelnu.

Ništa ne bi bilo neobično da njemački Bild nije obratio pažnju na tjelohranitelje koje je legendarni golman imao sa sobom.

Na fotografiji se nalaze trojica zaštitara koji prate Kana, a Bild tvrdi da su dva od tri tjelohranitelja dio kriminalne bande koja je optuživana za razne nasilne zločine, dok je jedan od njih bio uključen u pucnjavi.

U članku se navodi da bi oni mogli biti članovi kartela Honorfild Ejnđls of Hel, koji je itekako poznat u Njemačkoj, posebno organima reda i mira.

Oni se nalaze u otvorenom sukobu s grupom Bandidos u Kelnu, koji je često bio poprište oružanih sukoba. Je li možda bio ugrožen i život budućeg Bayernovog predsjednika?

Bild tvrdi da je moglo doći do oružanog sukoba, da su pripadnici Bandidosa bili prisutni tokom nedavnog događaja, i Kan bi mogao biti u središtu sukoba, zahvaljujući upravo svojim tjelohraniteljima. Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba