DANI OLMO debitirao je za Španjolsku u kvalifikacijskoj utakmici za Euro i zabio nakon samo tri minute provedene u igri. Španjolska je pobijedila Maltu 7:0.

Dinamov veznjak ušao je u igru u 66. minuti pri vodstvu 4:0 i tri minute kasnije lijepo zabio na asistenciju Thiaga Alcantare. Sve golove za Španjolsku zabili su različiti strijelci; Morata, Cazorla, Torres, Sarabia, Olmo, Moreno i Navas.

Dani Olmo u reprezentaciju je pozvan nakon sjajnih nastupa za Dinamo ove i prošle sezone i važne uloge na Europskom prvenstvu U-21 na kojem je Španjolska osvojila naslov. Olmo je zabio gol u finalu, igrao je i u ovom kvalifikacijskom ciklusu, no izbornik seniorske vrste Robert Moreno odlučio ga je pozvati za zadnje dvije kvalifikacijske utakmice protiv Malte i Rumunjske. Furija je ranije osigurala plasman na Euro.

Ovim nastupom za Španjolsku nestale su i teoretske šanse da zaigra za Hrvatsku, uvijek je govorio da je njegov san igrati za svoju zemlju.

“Bilo je interesa iz Hrvatske, ali moja je jedina namjera bila zaigrati za Španjolsku. Na kraju sam u tome i uspio. Suigrači su me dobro prihvatili i dočekali raširenih ruku”, rekao je Olmo po dolasku u reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olmo je prvi nogometaš još nakon Cesca Fabregasa koji je dospio do španjolske reprezentacije a da nije zaigrao kao senior u španjolskom nogometu.

“Kada sam 2014. godine odlazio u Hrvatsku, cilj mi je bio postati dobar nogometaš. I reprezentativac. Velikim radom i trudom sam sve uspio. Naporno sam radio, dobro igrao u Dinamu i mladoj reprezentaciji da bih se ovdje našao”, rekao je.

Ovim nastupom Olmo si je sigurno dodatno podigao cijenu. Ovih dana ponovno su krenule priče o njegovu odlasku iz Dinama. Lista zainteresiranih klubova sve je veća, a Dinamo sigurno Španjolca neće pustiti za manje od 35-40 milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr